Srijeda, 12 svibnja, 2021

Fotografija i mladi 2020 – Poziv na suradnju

-

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Muzej grada Zagreba pozivaju sve zagrebačke osnovne škole da nam se i ove 2020. godine priključe u projektu “Fotografija i mladi”.

Projekt “Fotografija i mladi”, u partnerstvu Muzeja grada Zagreba i Centra za kulturu i informacije Maksimir održava se od 2010. i svake godine okuplja veliki broj škola sudionica projekta.

Ovogodišnja pandemijska tema je MASKIRANI RAZRED, u sklopu koje učenici mogu fotografiratisvoje prijatelje i nastavnike u školskom okruženju, kao i rodbinu i ljude u svom kvartu koji u ovo vrijeme pandemije „maskirani“ obavljaju svoje dnevne poslove i zadatke.

PROPOZICIJE NATJEČAJA:
1. Sudjelovati mogu učenici od IV. do VIII. razreda osnovnih škola
2. Svaki učenik može poslati najviše 3 originalne fotografije u digitalnom formatu (jpg, jpeg), rezolucije za tisak (300 dpi), dimenzija: 15 x 20, 20 x 30, 30 x 40 ili 40 x 50 cm
3. Krajnji rok za eletronsku predaju digitalnih fotografija je 20. studenoga 2020.
4. U nazivu datoteke digitalne fotografije potrebno je čitko napisati ime i prezime autora/ice, razred, školu i mentora
5. Svaki mentor dužan je e-poštom poslati skupni popis učenika u digitalnom word (doc, docx) formatu s podacima navedenim pod br. 4 na e-adresu: centar@cki-m.com
6. Digitalne fotografije treba dostaviti u jpg ili jpeg formatu na e-adresu centar@cki-m.com s naznakom: “Za natječaj Fotografija i mladi 2020”.

Napomena:
1. Kopije fotografija kao i fotografije izvan zadanog formata neće se uvažiti
2. Sve ostale nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje

Stručni žiri u sastavu: Tomislav Buntak, Mijo Vesović, Miljenko Gregl, Vesna Leiner i Tomislav Vuković odabrat će 3 najbolje učeničke fotografije.

Zbog pandemije, učeničke fotografije bit će izložene na online izložbi na web stranicama Muzeja grada Zagreba i Centra za kulturu i informacije Maksimir, i moći će se razgledati od 25.11.2020.

Najboljim fotografijama dodijelit će se 3 vrijedne nagrade, a svi mentori i učenici će dobiti zahvalnice. Centar snosi troškove nagrada, zahvalnica i žiriranja radova, a škola organizira voditelja foto sekcije škole, učenike i slanje fotografija na gore navedenu e-adresu (centar@cki-m.com).

Podijelite članak

Nedavno objavljeno