Utorak, 18 svibnja, 2021

Prvih mjesec dana i odbrojavanje do službenog starta

-

Na današnji dan, prije točno mjesec dana, započela je ideja o izgradnji portala kojeg upravo čitate. Bila je to jedna obična nedjelja, 20. rujna 2020. godine, kada je pokrenuta akcija maksimir.hr. Spletom nekoliko inspirirajućih okolnosti, tog je dana počela priča oko Magazina Maksimir. U svega 30-ak sati, spomenuti portal je bio podignut s cca 60% odrađenog posla, a onda je krenula analiza u smjeru kreiranja sadržaja, slaganja tema, finaliziranja dizajna stranice, kreiranje društvenih mreža, i tako dalje…

Važno je napomenuti da portal maksimir.hr sa službenim radom započinje tek 2. studenog 2020. godine, zbog čega ovaj period koristimo za testiranja, ispravljanje pogreški i slično.

Imate neki savjet ili kritiku? Slobodno nas kontaktirajte putem maila info@maksimir.hr ili magazinmaksimir@maksimir.hr.

Još jednom, što je Magazin Maksimir?

Riječ je o zagrebačkom portalu koji je posvećen kvartovima gradske četvrti Maksimir.

Smješten u istočnom dijelu grada, Maksimir obuhvaća remetske i bukovačke brijege, Maksimirsku cestu koja je udomaćila istoimeni park i stadion, a na tom je potezu i Kraš koji ovom kvartu daje posebno slatku aromu.

Ne smijem zaboraviti šarm i drugih mjesnih odbora, poput Mašićeve i Ružmarinke, brdovite ulice Dobrog dola i Kozjaka, kao i mirišljava Maksimirska naselja. Na zapadnom dijelu gradske četvrti nalaze se mjesni odbori Eugena Kvaternika i Dinka Šimunovića, dok nas zelenilom opijaju mjesni odbori Maksimir i Dotrščina.

Naravno, mali je to dio onoga što pruža gradska četvrt Maksimir. Puno je tu malih i simpatičnih kutaka koji nisu istraženi, puno je tu priča i legendi koje nisu ispričane, puno je kadrova koji nisu fotografirani.

http://maksimir.hr/obilazak-svih-pet-cuvenih-maksimirskih-jezera/

Zato je tu Magazin Maksimir: Da se kadrovi zabilježe, a priče i legende ispričaju.

Više o objašnjenju Magazina Maksimir saznajte na maksimir.hr/sto-je-magazin-maksimir

Prvih mjesec dana

U prvih mjesec dana na portalu objavljeno je 77 objava, od čega 46 vezano uz gradsku četvrt Maksimir a 30 uz grad Zagreb, a jedna je objava ove tematike – S druge strane Magazina – koju upravo čitate.

Sve objave možete pregledati prema popisu rubrika na stranici maksimir.hr/rubrike, a zadnje objave na portalu nalaze se klikom ovdje.

http://maksimir.hr/zeljeznicka-kolonija-kvart-sa-dugogodisnjom-tradicijom/

I, za kraj

Članak o početku rada Magazina Maksimir možete ponaći na prijateljskom portalu Lice Grada klikom ovdje, a mi se okrećemo sljedećim mjesecima i veselimo novim reportažama i temama koje ćemo uskoro objaviti, ali i one teme koje ćemo tek obraditi i kadrove koje ćemo zabilježiti!

Podijelite članak

Nedavno objavljeno