Obilazak svih pet čuvenih maksimirskih jezera

Ne bježimo od činjenice da nam je park Maksimir jedno od najljepših mjesta u Zagrebu, a jedan od razloga te velike ljubavi su i maksimirska jezera. U ovom vas članku vodimo u obilazak svih maksimirskih jezera.

Prvo jezero

Prvo maksimirsko jezero se nalazi na samom sporednom ulazu koje se nalazi na Maksimirskoj ulici, tik do sjeverne tribine maksimirskog stadiona. Pri ulasku pogled vam bježi na veliku i blještavu površinu jezera, dok se prekoputa nalazi ZOO vrt.

Drugo jezero

Kada (djelomično) obiđete prvo jezero i prođete ulaz u ZOO vrt, nakon kratke šetnje nailazite na mali mostić koji se nalazi iznad “potočića” koji spaja prvo i drugo jezero. Drugo jezero nema označenu stazu po obali, no pruža intiman ugođaj gdje ne prolazi veliki broj ljudi. A poseban doživljaj se stvara nakon što na brijegu ugledate prepoznatljivi vidikovac.

Treće jezero

Treće jezero se nalazi u samom srcu parka Maksimir. Nakon obilaska drugog, kratko pratite vidikovac kraj kojeg prolazite i stazom se uspinjete do nasipa iza kojeg se nalazi prekrasno treće jezero. Ovo je inače žila kucavica parka Maksimir jer ovim mjestom prolazi velik broj ljudi koji u park Maksimir dolazi sa strane Bukovačke ulice, tu je i kraj šetnice podno vidikovca. Nekoliko postavljenih klupa su strateški pozicionirane za sve koji žele provesti nekoliko trenutaka uz treće jezero.

Četvrto jezero

Što se tiče zadnja dva jezera, možda bi bilo logičnije spomenuti prvo peto jezero jer prvo na njega nailazimo, no idemo brojčanim redosljedom. Na samom rubu parka, na istočnoj strani, dolazimo do zadnja dva jezera, za početak krećemo s četvrtim. Spomenuli smo intimu koju ima drugo jezero, no ovo ozbiljno konkurira za broj jedan. Prekrasno uređena okolica i mir koje pruža ovo mjesto je za poželjeti!

Peto jezero

S četvrtog se jezera malo težim korakom penjemo na uzbrdicu iza koje se skriva površinom najveće (3ha) i najdublje (6m) maksimirsko jezero. Što reći, kada se smjestite nasred staze s južne strane jezera, pogled prema vrhu Medvednica (Sljeme) apsolutno oduzima dah, pogotovo refleksija u jezeru. Svi oni koji žive u blizini Maksimira su zbilja sretnici!

Jesmo li vas barem malo uspjeli nagovoriti da sljedeći slobodan i sunčan dan iskoristite u parku Maksimir?

Popularne objave

Slične objave
Povezano

Kip Julija Klovića ispred Galerije Klovićevi dvori djelo je kipara Frane Kršinića

Julije Klović (1498. - 1578.) bio je hrvatski slikar...

Filip Rabus – Ogroman uspjeh male obiteljske mesnice

Rabusova ulica je smještena u sklopu mjesnog odbora Maksimirska...

Palača Stern u Jurišićevoj ulici izgrađena 1906. godine za Sigmunda Sterna

U Jurišićevoj ulici, u blizini Trga bana Josipa Jelačića,...

Kompleks kuća u Mletačkoj ulici gdje se danas nalazi Atelje Meštrović

U Mletačkoj ulici, na broju 8, nalazi se kompleks...